Specialistexamen

Specialistexamen i hematologi har under 2013 genomgått en omfattande revidering. Detta innebär att det varje höst kommer att finnas ett progresstest i form av ett multiple-choice-questionnaire" (MCQ) tillgänglig på hemsidan. Testet laddas ner och skrivs under max 2 timmar. Frågorna i testet speglar det hematologiska CV som tagits fram i samarbete mellan EHA och europas " national societies". 2 veckor efter att MCQ publiceras finns facit tillgängligt. Om du är ST-läkare så föreslår vi att du rättar tillsammans med din handledare.


ST-utskottet i SFH vill göra reklam för vårens MEQ-tenta, den så kallade Frivilliga Specialistexamen!
Den Frivilliga Specialistexamens-tentamen äger rum tisdagen den 14 maj, kl 9-15. Det är 6 timmars skrivtid, MEQ frågor dvs "bläddertenta", man får inte bläddra tillbaka när man väl vänt blad.
Anmälan görs senast 30 april till Thomas.Erger(a)regionostergotland.se

Examensgruppen tar fram årets specialistexamen och progresstest.
Ordförande är Jörg Cammenga - Linköping.
Övriga medlemmar i gruppen är Cecilia Karlström - Stockholm, Emma Lennmyr - Uppsala, Erik Boberg - Stockholm, Janaki Brolin - Karlstad och Thomas Erger - Linköping.

De som är godkända på skriftliga tentamen får sedan gå upp på den klassiska muntliga tentamen i samband med årets Hematologidagar i Varberg för att sedan ceremoniellt erhålla sina Diplom.